Sos sojowy Tamari mocny BIO 250ml Terrasana

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 23,42 zł 23.42
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Sos sojowy Tamari mocny BIO 250ml, bez glutenu


Ekologiczny sos sojowy Tamari otrzymany w wyniku tradycyjnej, japońskiej fermentacji przez co najmniej 12 miesięcy. Sos tamari stosowany jest do uwydatniania smaku duszonych mięs , zup, makaronów, smażonych warzyw, dressingów, marynat. Doskonały w połączeniu z octem lub winem ryżowym, imbirem, czosnkiem, musztardą i pieprzem. Sos Tamari dzięki wyższej zawartosci białek i bardziej skoncentrowanemu smakowi, doskonale nadaje się do dłuższego gotowania. Sprawia, iż pozostałe składniki dania stają się delikatniejsze w smaku.
W sosie Tamari oprócz soji znajdziemy również koji – mikroorganizmy powodujące fermentację (te same, których używa się do wyrobu sake). Działają one podobnie do bakterii jogurtowych i regulują procesy trawienne.

Skład:  ziarno soi*, woda, sól morska, alkohol Shochu (woda, ryż*, sól, Koji  - Aspergillus oryzae), Koji* (Aspergillus Oryzae)
*produkt pochodzący z upraw ekologicznych
Certyfikat BE-BIO-01
Produkt bezglutenowy

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna - 357 kJ / 85 kcal
  • Tłuszcz - 0 g
  • w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 0 g
  • Węglowodany - 7,20 g
  • w tym cukry - 0,50 g
  • Białko - 14 g
  • Sól - 12,93 g
  • Błonnik - 0,70 g

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl