Kategorie

Miso Hatcho BIO (na bazie soi) 300g

  • Cena: 19,00 zł27,14 zł
  • szt.
  • W magazynie: 1 szt.
  • Dostępność: Jest
  • Producent: Lima
  • Poleć produkt

Wysyłka gratis przy zamówieniu powyżej 250zł (dotyczy paczek do 30kg)


Miso Hatcho BIO (na bazie soi) 300g


Ekologiczne Miso Hatcho na bazie soi jest to tradycyjna pasta japońska produkowana ze sfermantowanej soi. miso znane jest juz na Dalekim Wschodzie od 1300 roku. Miso doceniane jest za jego wysoce kulinarne walory oraz korzystny wpływ na nasze zdrowie.
Miso ma wiele zastosowań. Przyprawia się nim ryby, mięso, warzywa, tofu, rozmaite sosy, a przede wszystkim słynną zupę miso, jeszcze do niedawna codzienny posiłek Japończyków.
Paście miso przypisuje się szereg właściwości zdrowotnych takich jak wzmacnianie kości, regulacja ciśnienia krwi, właściwości antynowotworowe i odtruwające, a nawet leczenie skutków nadużycia tytoniu i alkoholu.
Przyczyną prozdrowotnych właściwości miso są jednak głównie zawarte w niej koji – mikroorganizmy powodujące fermentację (te same, których uzywa się do wyrobu sake). Działają one podobnie do bakterii jogurtowych i regulują procesy trawienne.

Skład: soja* (64%), woda, sól morska (11%), mąka z prażonego jęczmienia* (0,8%), Koji (Aspergillus oryzae)
*Produkt rolnictwa ekologicznego
Certyfikat BE-BIO-01
Kraj pochodzenia: Belgia

Wartość odżywcza w 100g:

  • wartość energetyczna - 1299 kJ / 309 kcal
  • białko - 15,3 g
  • węglowodany - 39,4 g
  • tłuszcz - 8,1 g
  • błonnik - 8,7 g
  • sód - 7,9 g