Kategorie

Makaron żytni razowy Świderki BIO 400g

  • Cena: 2,94 zł3,27 zł
  • szt.
  • W magazynie: 37 szt.
  • Dostępność: Jest
  • Producent: Bio Babalscy
  • Poleć produkt

Wysyłka gratis przy zamówieniu powyżej 250zł (dotyczy paczek do 30kg)


Makaron żytni razowy BIO Świderki 400g


Ekologiczny makaron żytni razowy Świderki produkowany z mąki żytniej razowej Typ 2000 zmielonej na kamiennych żarnach. Makaron razowy uważany jest za zdrowe jedzenie, jest bowiem źródłem energii, ze względu na swoją wszechstronność zalecany jest sportowcom (jako źródło węglowodanów dostarcza energii w sportach wytrzymałościowych). Makarony w połączeniu z warzywami, chudym mięsem, czy rybą stanowi dobrze zbilansowany posiłek. Dzięki takiemu połączeniu, białko zawarte w makaronie jest lepiej przyswajane przez organizm. Makaron razowy wspomaga też odchudzanie - wysoka zawartość błonnika pokarmowego, dodatek makaronu do potrawy pomaga obniżyć jej indeks glikemiczny (dłużej utrzymuje się uczucie sytości).
Produkty z żyta zawierają dużo białka, są też bogate w aminokwasy, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B, E, PP, żelazo, wapń i potas. Produkty z żyta wzmacniają kości i zęby (duża zawartość fluoru), dodają też siły i budują mięśnie.


Składniki: Mąka żytnia razowa* zmielona na kamiennych żarnach, woda.
*Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194
Kraj pochodzenia - Polska

Wartości odżywcze w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna 329kcal (1376 kJ)
  • Tłuszcz 1g  w tym kwasy nasycone 0,2g
  • Węglowodany 73,2g w tym cukry 2g
  • Białko 8g
  • Błonnik 10,1g
  • sól <0,025g

Obejrzyj film przedstwiający wizytę kucharza Grzegorza Łapanowskiego w firmie BIO BABALSCY:

rodzaj makaronu: żytni