Kategorie

Makaron z groszku zielonego bezglutenowy BIO Świderki 250g

  • Cena: 12,19 zł
  • szt.
  • W magazynie: 4 szt.
  • Dostępność: Jest
  • Producent: Makarony Fabijańscy
  • Poleć produkt

Wysyłka gratis przy zamówieniu powyżej 250zł (dotyczy paczek do 30kg)


Makaron z groszku zielonego BIO Świderki 250g bezglutenowy


Ekologiczny, bezglutenowy makaron z zielonego groszku - Świderek produkowany z mąki z zielonego groszku, makaron ten bogaty jest w białko oraz w błonnik pokarmowy i mikroelementy, dodatkowo wzbogacony jest wodą źródlaną wypływającą z Sudetów, naturalnie filtrowaną przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.

Sposób gotowania: zagotuj wodę 4-5 l (na całość opakowania), wodę posolić, dodać makaron i gotować do miękkości około 6-7 minut. Odcedzić. Nie mieszać makaronu podczas gotowania.

Ziarna grochu działają odkwaszająco utrzymując tym samym równowagę kwasowo-zasadową. Groch to także źródło beta-karotenu, witaminy C, D, K a także witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowej pracy układu nerwowego. Znaleźć w nim możemy także kwas foliowy, sód, potas, fosfor, żelazo, miedź, kobalt, jod, cynk oraz magnez.

Składniki: mąka z zielonego groszku*, woda źródlana
*Produkt rolnictwa ekologicznego.
Kontrola PL-EKO-01
Kraj pochodzenia - Polska

Wartości odżywcze w 100g produktu:

  • Wartość energetyczna 329kcal (1388kJ)
  • Tłuszcz 2g w tym kwasy nasycone  <0,2g
  • Węglowodany 48,2g w tym cukry 2,9g
  • Białko 21,7g
  • Błonnik 15,7g
  • sól 0g