
Zgarnij -10% na pierwsze zakupy! Zapisz się już teraz do naszego Newslettera!
Makaron orkiszowy jajeczny BIO nitka 250g

Opis
Makaron orkiszowy jajeczny nitka BIO 250g
Makaron produkowany z białej mąki orkiszowej, z dodatkiem ekologicznych jajek. Czas gotowania to tylko 6 minut.
Orkisz posiada więcej pozytywnie wpływających na nasz organizm składników niż zboża innych odmian. Orkisz jest lekkostrawny i łatwoprzyswajalny, zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, E, D, B1, B2, B6 oraz związki żelaza, magnezu, fosforu,wapnia. Orkisz wzmacnia ciało, pozytywnie wpływa na krążenie krwi. Zaleca się go przy przemęczeniu, alergiach oraz chorobach wątroby i nerek, zapobiega też powstawaniu kamieni żółciowych. Dieta oparta na orkiszu pozwala obniżyć poziom cholesterolu we krwi.
Skład: Mąka orkiszowa* Typ 630, jajka* (10%)
*Produkty rolnictwa ekologicznego.
Kontrola DE-OKO-006
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1552kJ / 366 kcal;
- Tłuszcz: 3 g;
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,9 g;
- Węglowodany: 73 g;
- w tym cukry: 0,6 g;
- Błonnik: 1,6 g;
- Białko: 11,0 g;
- Sól: 0,05 g